합기도

 

Hanminjok Hapkido


Sinds enige tijd is onze federatie eveneens aangesloten bij de Koreaanse Hanminjok Hapkido Association/World Kido Federation.

Ziehier enkele redenen waarom Koreaanse Martial Arts beoefenaars een Certificaat van Degree (Dan-Jeong) en andere documenten uitgegeven door World Kido Federation/Han Min Jok Hapkido Association wensen te behalen:

 • De Han Min Jok Hapkido vereniging is erkend door de Koreaanse regering als een officieel bestuursorgaan voor Koreaanse Martial Arts.
  Han Min Jok Hapkido Association zal een officiële instantie in het Koreaans Martial Arts gebied blijven zolang de Koreaanse regering bestaat.


 • De World Kido Federation/Han Min Jok Hapkido Association geeft leiding aan meer dan eenendertig verschillende stijlen van Koreaanse Martial Arts.

 • De World Kido Federation/Han Min Jok Hapkido Association heeft de meest geavanceerde en verfijnde technieken en vaardigheden en geeft voortdurend technische ondersteuning aan alle toegewijde martial kunstenaars.

 • De voorzitter van de Han Min Jok Hapkido Association wordt om de vier jaar verkozen door vertegenwoordigers van de nationaal erkende meesters. Dit in tegenstelling tot sommige andere krijgskunsten organisaties, die worden geleid door een zelf-beweerde leiderschap!

  Onze vertegenwoordigers worden om de twee jaar verkozen uit meesters die hebben bijgedragen aan de bevordering van Koreaanse Martial Arts, die voortdurend hun praktijk beoefenen en zich bijscholen, en steun verleend hebben aan de federatie.


 • Daarnaast heeft deze federatie een raad van tien bestuurders ter bevordering en verbetering van de Koreaanse Martial Arts.
   

 

De World Kido Federation/Han Min Jok Hapkido Association zal onbegrensd groeien en zal steeds het voortouw nemen, want het is een organisatie van meesters met een hoge competentie en diploma's. Bovendien is de organisatie geleid door een van de meest gerespecteerde Koreaanse Martial Artist, Grandmaster In Sun Seo, die een voortreffelijke leiding en begeleiding biedt. De World Kido Federation moedigt alle krijgskunstenaars aan om aan te sluiten bij onze prestigieuze organisatie.

 

 

Hanminjok Hapkido in België


In juli 2010 - na een trainingskamp in Seoel - maakten Rony Dassen, Steven Dassen en Marleen Willems persoonlijk kennis met
grootmeester In Sun Seo, 10° Dan, en zijn zoon Scott Seo, 7° Dan,
en wel in hun hoofdkantoor in Seoul.

Het werd een erg verrijkend, hartelijk gesprek waarbij de Belgische afgevaardigden overtuigd werden van de goede organisatie,
de duidelijke structuur en de uitmuntende technieken van de World Kido Federation/Hanminjok Hapkido Association die bovendien ook
officieel erkend wordt door de Zuid-Koreaanse overheid.

Door aan te sluiten bij deze federatie, kunnen wij onze leden deze structuur aanbieden evenals internationaal erkende diploma's. Sedertdien worden ook de technieken van deze organisatie geïntegreerd in ons lessenpakket.

In maart 2011 trok een delegatie van onze bond naar San Francisco voor de World Kido Conference met meer dan 170 deelnemers uit 10 landen. Daar waren zij in de mogelijkheid te trainen met grootmeester In Sun Seo, 10° Dan, en zijn zoon Scott Seo, 7° Dan, maar ook met zijn zoon
Steve Seo
, 6° Dan.

Bovendien maakten zij kennis met Sara Seo die instaat voor de public relations en het secretariaat. Onze delegatie was niet alleen onder de indruk van de vriendelijkheid en hartelijkheid van de familie Seo maar ook van de perfecte organisatie en vooral van de schitterende technieken die zij op deze stage leerden. De aansluiting bij deze bond werd dan ook door allen gewaardeerd.

Bezoek ook de site van Hanminjok Hapkido Internationaal voor meer informatie wereldwijd.

Klik hier voor meer informatie over Sin Moo Hapkido.